INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS 10000 Ft FELETT!

DIY párna textilfilctollal

Még az adventi időszakban szerettem volna sajátkészítésű párnával feldobni a nappalit, de sajnos annyira  felgyorsult az év vége, hogy csak most jutott rá időm. Hetek óta rakosgattam már egy natúrszínű párnahuzatot a konyhában, mellette pedig ott hevert a textilfilctoll, folyamatosan arra emlékeztetve, hogy  ez bizony karácsonykor elmaradt.

De sebaj…gondoltam ma egy merészet és elővettem a Moon Manufacture fadekorját és kitaláltam, hogy ez lesz a sablon a párna elkészítéséhez. 🙂

Ez az aranyos kis fadísz rengeteg dekorációs funkciót rejt magában. Jól mutat a polcon, a falhoz döntve, de helyezhetjük képkeretbe vagy falra is akaszthatjuk.

Úgy tűnik, 2017-ben nagyon botanikus hangulatomban leszek, mert a Letölthető naptár megrajzolása óta nem tudok leállni itthon sem a növények rakosgatásával, variálásával, pedig hol van még a tavasz!? 🙂

Egyszóval biztos voltam benne, hogy jó ötlet a könnyező pálma (monstera) levél mintája, meg egyébként is, ez most nagyon trendi.

Jöjjön tehát a diy párnahuzat, melynek elkészítése pofonegyszerű, pláne ha van egy ilyen szuper sablonotok!

Ha nincs hasonló sablonotok, egyszerűen használjátok az eredeti növény levelét mintának, rajzoljátok körbe egy ceruza segítségével ugyanúgy, mintha a sablon lenne a kezetekben.

Íme tehát az első lépés:

diyparna1

A következő fázis, mielőtt a mintát elkezdenétek átrajzolni textilfilctollal, hogy egy vastagabb papírt kell a huzatba helyezni, nehogy átüssön a filc véletlenül a másik oldalra is.

diyparna2

Aztán jöhet a textilfilc, szép komótosan át kell rajzolni a mintát. Semmi gond, ha esetleg a ceruza nem fogta meg kellően a huzatot itt-ott, hiszen a meglévő vonalak alapján már könnyedén össze tudjátok kötni a mintát.

diyparna3

Ha ügyesek vagytok, ilyen lesz! 😉

Sablon hiányában a növény eredeti levelével is ugyanez a teendő, csak egy megfelelő méretűt válasszatok ki és mehet is a párnára a minta.

A kész művet vasalással tudjátok fixálni, de előtte legalább egy órát hagyjátok száradni a filcet és kifordítva vasaljátok a huzatot.

diyparna4

A végeredmény:

diyparna_kesz2

Így fest a kanapén az új diy huzat, végre egy kis friss hangulatot varázsolva a nappaliba.

diyparna_kesz4
diyparna_kesz1psd

Fotók © greenwaydesign

Próbáljátok ki ezt az egyszerű ötletet, hiszen könnyen és gyorsan tudtok újítani vele ebben a januári szürkeségben.

Sok-sok növényt és virágot kívánok 2017-ben a otthonotokba!

Puszi,

Ildi

Tagged , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük