Barion Pixel

Balkonkertészkedés apró helyen

Kertészkedni sokan szeretünk, hiszen az üde kis fűszeres kert vagy a kedvenc kövirózsánk látványa rengeteg örömet tud okozni a hétköznapokban is. Mit tehetünk azonban, ha csak kis hely áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy mindezt megvalósítsuk?

Az egyik leginkább bevált “zöldítő” tippemet szeretném most megosztani Veletek, melynek előnyeit már egy éve élvezem a teraszon.

A kedvenc virágállványomról van szó, melyet már oly sokszor láthattatok a teraszos fotóimon, ezért úgy döntöttem, hogy az idei szezonra kicsit “feldobom” némi dekorral. De ne szaladjunk ennyire előre. 🙂

Nézzük csak, miért szeretem ennyire:

Az egyszerű külseje miatt rengeteg lehetőséget rejteget, hiszen többféle stílushoz is passzol, mindemellett pedig sok-sok helyet spórol nekünk az erkélyen vagy a teraszon. Nagy előnye, hogy könnyedén tudtam vele egy kis függőleges elrendezésű kertet kialakítani és így az apróbb növények öntözésével is hamarabb végzek, hiszen egy helyen van az összes kisméretű cserepes növényem.

Ha változatosságra vágyunk, nyugodtan keverhetjük a különböző megjelenésű növényeket – én is így tettem, mivel ezzel könnyedén teremthetünk vidám, mozgalmas hangulatot. Az állvány abban is segítségünkre van, hogy a szúrós növényeket a polcokon magasabbra helyezhetjük, hogy a gyerekek és a háziállatok ne férhessenek hozzá.

A növények vegyítésén túl az állvány dekorálása is egy szuper lehetőség arra, hogy egyedivé varázsoljuk balkonkertünk megjelenését.

Tudjátok, hogy hosszú ideje használok konzerves dobozokat kaspó vagy cserépként, mivel imádom az újrahasznosítást. Ezeket szívesen látom el divatos vagy épp számomra fontos mondanivalót tartalmazó feliratokkal és most úgy döntöttem, hogy a virágállvány sem maradhat ki ebből az őrületből.

Íme a végeredmény:

Sok jó, kis helyen is elfér.

Egyeseket szívesen használok a konyhában is, másokban csak gyönyörködöm.

A fekete árvácska tavaly óta nagy kedvenc, hiszen rendhagyó színét mindenki megcsodálja.

A virágállvány alatt a kertészkedés mindennapos eszközei is jól megférnek és ráadásul nem foglalnak felesleges helyet a teraszon.

Már március vége óta folyamatosan látják el konyhámat ezeket a petrezselyem tövek finom fűszeres illatú leveleikkel.

Újrahasznosítás gőzerővel. Kicsit rozsdás lett a konzerves doboz?

Sebaj, nálam ez patina. 😉

Szukkulens növények minden mennyiségben. Kevés öntözés, tág tűrőképesség és sokféle változat.

Kertészkedni kis helyen is lehet, a lényeg a gondoskodás. Próbáljátok ki és meglátjátok, a hála nem marad el a növények részéről.

Nagyon jó kertészkedést kívánok!

Puszi,

Ildi

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!
10% KEDVEZMÉNYT ADUNK ELSŐ RENDELÉSEDBŐL!
    FELIRATKOZOM!
    Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam és tudomásul vettem