INGYENES SZÁLLÍTÁS 15 000 Ft FELETTI RENDELÉSKOR

Csempefestés a konyhában

Unalmas a régi csempe a falon vagy esetleg sérült is? Kinek van kedve az egészet leverni a falról és a napokig tartó munkával felforgatni az egész lakás?

Senkinek.

Szerencsére már létezik más megoldás is, amit egyre többen próbálnak ki; nem más ez, mint a csempefestés.

Évekkel ezelőtt, mikor először hallottam a csempefestésről, valami egészen bonyolult dologra gondoltam, így hát sokáig halogattam, bízva abban, hogy hátha megtetszik a barna csempe a falon. Hát nem így lett.

Egyre jobban kezdett zavarni a látvány, pláne mióta a blogot vezetem és szeretek szép, igényes fotókat mutatni Nektek.  Nem győztem takargatni a látványt, hogy a fotókon ne “ordítson” a barna csempe.

Kora tavasszal történt, hogy végre rászántam magam a nagy Konyhai megújításra és ekkor festettem le a csempét is, de eddig nem számoltam be róla külön, pedig egy blogbejegyzést mindenképp megér, hátha Ti is kedvet kaptok.

Nézzük, milyen volt a konyha a barna csempével:

Tudom, tudom…van, akinek így is tetszik, de én már nagyon nem bírtam elviselni, ezért hengert ragadtam.

De vajon milyen festéket használtam?

Sokan az OTEX-re esküsznek, de engem nagyon elriasztott az ára és leginkább a szaga, mivel ez a festék oldószeres. Mikor a csempefestés mellett döntöttem, még javában tartott a fűtési szezon, ráadásul munka után estem neki, tehát éjszakára nekem nagyon nem hiányzott az oldószeres szag.

Ezek a szempontok vezettek el végül a HARZO termékcsaládhoz, melynek ezúttal a hídképző alapozóját, a HARZO T-16 -ot próbáltam ki. Költséghatékony megoldást kínált a termék, ráadásul vízbázisú a festék, tehát nincs szaga és hamar szárad. Bármilyen felületen képes megtapadni, legyen az üveg vagy akár műanyag; semmi sem jelent neki akadályt. Jól hangzik, igaz?

A konyhai felújítás így tulajdonképpen sitt, zaj és kellemetlenségek nélkül zajlott, szakember igénybevétele nélkül.

És hogy mi a legjobb ebben az alapozóban az árán kívül?

A fedőképessége. Egyszerűen élvezet volt a hengert gurítani, mert azonnal tapadt és nem kellett aggódnom a végeredmény miatt.

Nézzük gyorsan a csempefestési folyamat lépéseit:

  1. Csempe tisztítása, zsírtalanítása: erre legjobb az ecet. Jó alaposan töröljük le a felületet.
  2. HARZO alapozó felhordása teddy-henger segítségével.
  3. Néhány óra száradási idő után bármilyen vízbázisú zománcfestékkel lefesthetjük a felületet 1 vagy 2 rétegben.
  4. Pihenünk és gyönyörködünk a végeredményben.

Jöjjenek a képek:

Az új csempének minden jól áll, még az avokádó zöld színe is sokkal ütősebb így. Örülök, hogy bevállaltam a csempefestést, mert azóta szívesebben fotózom Nektek a konyhát is.

Nagyon-nagyon elégedett vagyok a végeredménnyel és tulajdonképpen azért is volt hasznos csak most írni a tapasztalatokról, mert kiváncsi voltam, hogyan viselkedik az festett csempe például takarításkor.

Az eredmény nagyon megnyugtató; mivel én nagyon sokat használom a konyhát, így már többször át is törölgettem a csempét és semmi gond nincs vele. Továbbra is kifogástalanul fehér. 😉

Próbáljátok ki bátran!

Állandó inspirációkért kövessetek az Instagramon is:

https://www.instagram.com/greenwaydsgn/

Puszi,

Ildi

 

 

Tagged , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!
Csatlakozz hozzánk és 10% kedvezményt adunk első rendelésedből!
    FELIRATKOZOM!
    Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam és tudomásul vettem