Barion Pixel

Élet a tulipánfarmon

Gondoltad volna, hogy a termelőtől vásárolt csokrokkal duplán jót teszel?

Amellett, hogy  így jut el Hozzád a legfrissebb virág, a legrövidebb úton, vásárlásoddal ráadásul támogatod és egyben ösztönzöd is a helyi termékek és munkaerő megbecsülését.

Épp ezért szeretnék Nektek bemutatni egy csodálatos magyar virágfarmot, mely az ország déli határa mellől megállíthatatlanul ontja magából a szebbnél szebb tavaszi hagymás virágokat.

Kár volna tagadnom, hogy hosszú ideje vágytam arra a napra, amikor személyesen és beléphettem a Karol&Blase makói tulipánfarmjának kapuján, hogy láthassam a szorgos háttérmunkát, mely alapfeltétele a csodás virágcsokroknak. 

Talán többes számban is mondhatom, hogy sokunk álma egy ilyen helyen fényképeket készíteni és megtapasztalni az igazi vidéki farmer életet.

Első látogatásom alkalmával két fotós kísért el, akik az ott töltött idő alatt végig velem voltak és megörökítették, ahogyan felfedeztem a makói tulipán édent.

Ezúton is nagyon köszönöm Katának @emlekalmodo.photography és Emilnek  @eechalhoub , hogy együtt tölthettünk egy fantasztikus napot!

Ahogy beléptünk a farmra, rögtön a bejárattól kezdődően fóliasátrak sokasága tárult elénk, melyek elképesztő mennyiségű hagymás tavaszi virágot rejtettek. Szerencsére akadt egy nagyon kedves és segítőkész kísérőnk – egy igazi virágimádó – aki maga is a farm dolgozója, ezért annak legeldugottabb részleteit is ismeri.

Változatos tulipánfajták, 16 féle nárcisz, jácintok és muszkárik sokaságát mutatta be nekünk, sátorról sátorra végigjárva a farmot. Lenyűgöző volt látni azt a rengeteg munkát, mely a színes csokrok mögött rejtőzik, hiszen egy ilyen farmon soha sincs pihenő a virágzás  idején.  A betakarítás folyamatosan zajlik; a virágokat több virágzási stádiumban is aratják annak érdekében, hogy asztalunkra a legideálisabb színben és pompában érkezhessenek.

Nehéz ugyan, de a nagymúltú szakmai tapasztalatra építve lehetséges, hogy a virágok szedését követően a  szortírozási, csokorkötési munkát és a szállítást is bekalkulálva, frissen érkezzenek a bokréták a magyar otthonokba és a viszonteladókhoz.

Íme, így néz ki egy igazi nárcisz dzsungel, ahol nagyon kell ügyelni a törékeny szárakra:

Fotók: emlekalmodo.photography

Nem kellett sokáig noszogatni, azonnal belevetettem magam az ágyások kellős közepébe, ahol ellenállhatatlan illatfelhő vett körbe:

A nárciszok változatossága egészen elképesztő, némelyik fajta  hatalmas szirmokkal rendelkezik és tartósságuk is kiemelkedő.

Kecses, bókoló, sárga szirmok, akár egy mesében:

Betakarítási eszközök a farmon, melyek a naponta több ezer tulipánt a műhelybe juttatják, hogy ott szállításra kész csokrok készülhessenek belőlük:

A hatalmas kartondobozok gondoskodnak a törékeny, hamvas szárak épségének megóvásáról:

Irány a tulipánerdő – egyszerűen imádtam ott lenni!

Néha egy-egy tulipán előretör és megiramodik, megelőzve a többieket, akik még mélyebben ülnek a szárakban.

Egy igazi fanatikus nem tud leállni, ha ennyi virágot lát egyszerre! 😉

Szorgosan pakolgatok a sátorban, hogy szép fotókat készíthessünk:

Az éppen színesedő virágfejek még nagyon frissek, így sokáig tartósak lesznek a vázákban:

Lesifotó a jácintokról – bódító illat van odabent 😉

Gondoltátok volna, hogy a fóliasátrak fűtésének egyik módja a széntüzelés?

Így tél végén is nagyon hangulatos a farm bejáratánál lévő szénkupac, ahol ez a fotó is készült.

Kedvenc vászontáskátokat is megtöltöttem a szépségekkel 😉

Fotók:  @eechalhoub

Csodaszép csokrok a vázában, színesen – így kerülnek Hozzátok a virágok:

Fotó: emlekalmodo.photography

Tartsatok velem legközelebb is, hiszen 2018 a nárcisz éve.

Hamarosan még több csodás fotót hozok ezekről az elfeledett, illatos tavaszi virágokról.

Vidd a természetet az otthonodba!

SaveSave

SaveSave

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!
10% KEDVEZMÉNYT ADUNK ELSŐ RENDELÉSEDBŐL!
    FELIRATKOZOM!
    Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam és tudomásul vettem