Barion Pixel

Fenntartható balkonkert – neveljünk kaktuszt!

Alig kell locsolni? Bírja a  hőséget? Kevés törődés, mégis hangulatosan zöld erkély?

A kaktuszok, pontosan ilyen növények és ha ügyesek vagyunk, még virággal is meghálálhatják “gondoskodásunkat”.

A meleg májusi napsugarak már most elegendőek, hogy a forróságot is jól tűrő tüskés barátaink növekedések induljanak a balkonon.

Amellett, hogy a 40 fokos forróságot is képesek elviselni, a szegényesebb talajhoz is jól alkalmazkodnak, ez pedig mind-mind a mi kényelmünket szolgálja, hiszen kis ráfordítással némi zöldet tudunk csempészni az erkélyre.

A lusta kertészek virágának is hívhatnánk a kaktuszokat, de tulajdonképpen a hétköznapok rohanó emberének virágáról van szó, hiszen nagyfokú tűrőképességének köszönhetően ők lesznek a 21. századi balkonok leginkább fenntartható növényei – legnagyobb örömünkre.

A fenti tulajdonságok miatt persze nem is csoda, hogy divatos és felkapott növény lett a kaktusz – jelenleg nálam is sokféle példány díszít.

Akadnak olyan kaktuszok, melyeket finom , szőrszerű tüskék borítanak – ők kevésbé veszélyesek – akár kesztyű nélkül is megfoghatóak és könnyedén átültethetőek.

A szúrósabb példányokkal legyünk óvatosak! Olyan magasságban helyezzük el őket, hogy gyerekek és háziállatok ne érhessék el, mi magunk pedig viseljünk kesztyűt, ha átültetjük.

Természetesen az újrahasznosítás is nagyon jól áll a kaktuszoknak, hiszen a retro bögrék és a kissé rusztikus, megöregedett cserepek még inkább kihangsúlyozzák időtálló szépségüket.

Ugye milyen trendi a farmernadrág levágott szára a kaktusz cserepére húzva? Abszolút nem bonyolult, ám mégis egyedi dekor.

Kaktuszaim többségét a havonta több alkalommal is megrendezésre kerülő Kiskert Piacon valamint a Budai Virágműhelyben  szereztem be, de akadnak közöttük családtagoktól kapott példányok is.

Biztos vagyok benne, hogy sokaknak tetszik a kaktusz-őrület, ezért bejegyzésemmel együtt most nyereményjátékot is indítok a Facebook oldalamon.

Az SC DESIGN  menő kaktuszos bögréje, valamint a meleg nyári esték elmaradhatatlan kiegészítője – egy vadlevendulás vegán szójaviasz illatgyertya is gazdára lel hamarosan.

Kattintsatok a részletekért:

https://www.facebook.com/thegreenwaydesign/?fref=ts

Puszi,

Ildi

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!
10% KEDVEZMÉNYT ADUNK ELSŐ RENDELÉSEDBŐL!
    FELIRATKOZOM!
    Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam és tudomásul vettem