Barion Pixel

Fenntartható házimunka – mosókonyha a szabadban

Házimunka a szabadban.

A mondat első szavától valahogy nem jövök lázba – szerintem Ti se nagyon -, viszont a mondat második része igencsak megdobogtatja a szívemet.

Eljöttek a gondtalan nyári esték, amikor szinte nincs is kedvünk bemenni a lakásba, mert minden egyes pillanatot annyira élvezünk a friss levegőn. Teendőink mindegyikét szeretnénk a szabadban elvégezni és ez így is van rendjén, hiszen a hosszú nappalok igazán kedveznek a kinti időtöltésnek.

A teraszok és az erkélyek a pihenésen kívül rengeteg más tevékenységnek képesek megfelelő helyet biztosítani,  főleg, ha ügyes megoldásokkal alakítjuk ki a rendelkezésre álló teret.

Legyen szó egy kisebb erkélyről, vagy egy hatalmas teraszról, biztos vagyok benne, hogy nyáron Ti is szívesen teregettek a szabadban. Nincs is jobb, mint belebújni a meleg szellő által kiszárított ruhába, melynek mosásánál ilyenkor nem szükséges öblítőt használni, hiszen elég néhány csepp illóolaj és a textileknek üde, friss illatuk lesz. Okos kis trükk a ruhák rendezett teregetése, hiszen a kevésbé gyűrődő ruhaneműket így nem is szükséges  kivasalnunk és a szárítónál álldogálva akár gyorsan össze is hajthatjuk őket, majd egyből bekerülhetnek a szekrénybe.

Az év legenergiahatékonyabb időszakában vagyunk most.  Használjuk ezt ki, töltsünk minél több időt a levegőn és vegyünk igénybe minél kevesebb áramot. Gyújtsunk gyertyákat az erkélyen az esti beszélgetésekhez, használjunk szolárlámpákat és végezzük a házimunka egy részét is kint.

Az se gond, ha ilyenkor nincs olyan nagy rend az erkélyen/teraszon, a virágállványon is száradhat ruha. Találjunk ki új funkciókat a berendezési és használati tárgyaknak!

Kaktuszos póló: SC Design

Az összecsukható ruhaszárító állványokon hamar megszárad minden ruhanemű és munka végeztével kis hely is elegendő a tárolásukra.

Kosarakkal, csipeszekkel és vállfákkal megkönnyíthetjük a dolgunkat, hiszen az erős szél így nem okoz gondot.

Vonjunk össze akár több tevékenységet! Miért ne száradhatna egyszerre a ruha és a levendula? Legyen a házimunka is kreatív időtöltés!

Néhány üveget vagy kiürült flakont is bevethetünk tárolóként, így a házimunka alatt használt eszközeink is a terasz berendezési arculatának részei lehetnek és nem lógnak ki a sorból.

Ruhákat természetesen nem csak nyáron száríthatunk a szabadban, hiszen anyáink még tudták, hogy fagypont alatt is gyorsan elpárolog a nedvesség a textilekből. Csupán manapság számít ez furcsaságnak, pedig a kinti szárításnak köszönhetően a ruhák télen is frissek és jó illatúak lesznek, ráadásul a fagypont alatti hőmérséklet a baktériumoknak és kórokozóknak sem kedvez.

Vidd az otthonodat a természetbe!

Élj Greenway módra!

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!
10% KEDVEZMÉNYT ADUNK ELSŐ RENDELÉSEDBŐL!
    FELIRATKOZOM!
    Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam és tudomásul vettem