Barion Pixel Greenway - a kezdetektől - GreenWay Candle Szójagyertya

10 000 Ft FELETTI RENDELÉS ESETÉN INGYENES SZÁLLÍTÁS!

Greenway – a kezdetektől

2015 januárjában kezdődött az egész…az egész Greenway sztori.

Nagyon hideg volt és a szokásos januári kicsit unalmas, kicsit döcögős évkezdet után, sok-sok ábrándozást követően úgy döntöttem, hogy szeretném megmutatni a kreatív énemet. Bár ebben a pillanatban még fogalmam sem volt, hova vezet az út, egész egyszerűen csak el kezdtem vezetni egy blogot.

Elindult a Greenway.

Évekkel előtte persze már több blogbejegyzéssel is próbálkoztam, de valahogy sohasem lett folytatás; mindig elakadtam és mindig azt mondogattam magamnak, hogy “nekem erre nincs időm”. Aztán jött ez a januári nap és  onnantól kezdve nem volt megállás. Minden szabad pillantomban DIY projekteket valósítottam meg, régi ötleteket poroltam le, készítettem el és fotóztam le, írtam hozzá blogbejegyzést. Ezzel egyidőben elindítottam a Greenway Facebook oldalát, ahol egyre többen csatlakoztatok a közösséghez, így aztán még több elhivatottságot kezdtem érezni és rendszeresen posztoltam ötleteimet.

Rengeteget tanultam ebben az időszakban: fotózás és fotófeldolgozás, szövegírás.

Szerencsére a biztatás több oldalról jött, így 2015 ősszel már úgy éreztem, hogy szeretnék komolyan szakmát váltani. Beiratkoztam dekoratőr OKJ oktatásra, majd elhatároztam, hogy gyermekkori nagy vágyamat “lesz, ami lesz” alapon, de végre megvalósítom és a dekoratőr szakmát elvégezve, továbbléptem és beiratkoztam felsőfokű lakberendezői képzésre is.

Egyre komolyabbá vált a szándékom és vágyam, hogy egy napon szabadon alkothatok, egy napon a munkámban is önmagam lehetek.

Persze a bizonytalanság is ott lebegett mindvégig: két diplomával a kezemben, 7 év felsőoktatásban eltöltött idő után, különböző multik és biztosnak számító irodai asszisztensi állások, összesen 13 év általános adminisztrációs és HR-es munkája után én tényleg egy kreatív szakmában is tudnék érvényesülni?

A  döntés véglegesen megszületett: meg kell próbálnom.

Kiutat kell találnom és vállalnom kell, amit akarok: most megvalósítom az álmaim és kiállok amellett, amit annyira szeretek.

A szakmaváltás nem könnyű, de nem is lehetetlen.

Lehetőségeket kell teremteni sajátmagunknak, melyekkel tudni kell élni.

Egy biztos: újra pályakezdőnek éreztem magam. Mindent elölről kellett kezdenem, de ezen a ponton már biztos volt a cél, csak azt nem tudtam, milyen ütemben tudok fejlődni és hogy időben hogyan tudom kigazdálkodni majd a Greenway teendőit. Tulajdonképpen mindent félretettem a cél érdekében.

Miközben sok-sok magyar kézműves terméket mutattam be a Greenway blogon, arról álmodoztam, hogy egy napon egy belvárosi kis design üzletben viszontláthatom majd egy sajátkészítésű termékemet. Szerettem volna valamit kiadni a kezemből, ami teljes egészében képes képviselni mindazt, amit a Greenway által igyekeztem sugallni.

Persze fogalmam sem volt, mi volna az, egyelőre csak egy erős vágy volt részemről a termékkészítés.

Ábrándoztam…és ábrándoztam.

Ezzel egyidőben az iskolában anyagismeret órán szóbakerültek a viaszok és gyertyák: előtte soha nem gondolkoztam ezen, de akkor ott említésre került a paraffin és annak egészségesebb altenatívája, a méhviasz. Ahogy hazaértem este az iskolából vadul keresni kezdtem az interneten, hiszen vegánként nagyon kiváncsivá tett, hogy miből is készülhet egy gyertya, ha környezettudatos megoldást szeretnénk kínálni a paraffin helyett, de ezzel együtt el akarjuk kerülni az állati eredetű alapanyagot, a méhviaszt.

Egyenes út vezetett a szójaviaszhoz: 100% növényi eredetű, lassan ég, takarékos és megállja helyét a modern, ökotudatos otthonokban.

Néhány hét múlva már ki is öntöttem az első Greenway gyertyát.

Hosszú tesztelési folyamat és kemény éjszakázás következett. Minden szabad pillanatomban a gyertyákkal kezdtem el foglalkozni. Folyamatosan illóolajokban és viaszban úsztam, de nem bántam, mert igazi szerelemmunkának éreztem. Bíztam benne, hogy a kitartásommal és az akaraterőmmel újat tudok mutatni és végül kiléptem a Greenway közönsége elé a gyertyákkal.

Nagyon-nagyon köszönöm az akkori biztatásokat Nektek, hiszen pozitív fogadtatásotok nagyban hozzájárult ahhoz, hogy folytattam a gyertyaöntést.

Még több éjszakázás következett, napi 16-17 óra munka megállás nélkül. A lakberendező iskolát elvégeztem, de jó ideig meg sem tudtam Nektek mutatni ezeket a munkáimat, hiszen a gyertyák minden szabad pillanatomat kitöltötték.

Vásárok, személyes találkozók, workshopok tarkították a Greenway alakulását, melynek mentén szuper munkakapacsolatok és barátságok alakultak; ezekért mindig hálás maradok.

Megtaláltam, amit kerestem.

Igazi mérföldkő volt a 2018- as év: a Greenway vissza tudott adni abból, amit Tőletek kapott.

Segítségetekkel elindult a Mindenki Fogadjon Örökbe Egy Kiskyutyát önkéntes csapatának támogatása, mellyel igazi közösséggé alakultunk.

Ez az a pont, amit a legkiemelkedőbbnek érzek az egész Greenway történetében.

Őszinte hozzáállásotokkal stabilan lehetőség nyílik a gyepmesteri telepkről mentett kutyusok megsegítésére, mely töretlenül folytatódik.

Természetközeli látásmódomat a gyertyákon keresztül továbbra is szeretném eljuttatni Hozzátok, miközben együtt segítséget is tudunk nyújtani.

GreenWay Szójagyertya Floral Fanatic Vegan

Csapó Ildi lakberendező
Csapó Ildi lakberendező

További sztorik, interjúk, ahol sokat mesélek a kezdetekről, a vegánná válásomról, a gyertyákról és a Greenway-ről:

Vegán életmód:

https://www.zizikalandjai.com/2017/05/vegan-eletmod-greenway-design-nyeremenyjatek.html

A szójagyertyáké a jövő:

http://www.life.hu/otthon/20181009-interju-csapo-ildivel-a-greenway-design-tervezojevel.html

Műhelytitkok:

http://blog.panyizsuzsi.hu/a-greenway-kulisszai-mogott/

Ökotudatos gyertyák:

Az otthon illata – környezettudatos magyar gyertyák

 

Tartsunk össze, találkozzunk minél többször 2019-ben is, hiszen egy újabb fejezet nyílik most!

Greenway – egész évben Veletek!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

X
CSATLAKOZZ HOZZÁNK!
10% KEDVEZMÉNYT ADUNK ELSŐ RENDELÉSEDBŐL!
    FELIRATKOZOM!
    Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam és tudomásul vettem