Barion Pixel

Szójagyertya műhely – nyári hangulatban

Néha jó kicsit lassítani és átgondolni az elkövetkezendő hónapokra szóló terveket, hiszen az év második fele általában nagyon gyorsan telik.

A nyári időszak tökéletes arra, hogy a szójagyertya műhelyemben kicsit rendet rakjak, a hiányzó eszközöket beszerezzem és a munkamenetnek megfelelően, rendezetten, átláthatóan megszervezzem a tárolást.

A Greenway szójagyertya műhely két új bútorral is bővült júliusban, illetve egy teljesen újjal és egy régi, de felújított darabbal lettem gazdagabb. Egy vadiúj IKEA Albert polcra kerültek a legfontosabb anyagok és eszközök, illetve egy régi bárszék lesz mostantól mindig velem.

A szék története egészen régre nyúlik vissza, hiszen egy lomtalanításon találtam még 10 évvel ezelőtt. Egy ideig virágállványként funkcionált, de aztán valahogy nem tetszett a sima lakkozott felülete és emiatt félretettem, hogy majd lefestem. Persze annyi minden történt, hogy a székre egészen idáig nem jutott idő és az az igazság, hogy halogattam is, hiszen a lakkot lecsiszolni nem kis munka.

Most azonban eljött végre a szék megújulásának ideje!

Szerencsére akad már megoldás arra is, hogyan fessünk le egy bútort csiszolás nélkül, hiszen az Annie Sloan festékekkel közvetlenül a lakkrétegre dolgozhatunk. Nagyon megörültem, amikor a Nemiskacat Blog írója, Szendrődi Enikő megerősítette bennem, hogy nem szükséges előkészületeket tennem, csak portalanítsam a felületet és már hozzá is kezdhetek a festéshez.

Igazán öröm volt a munka, mert az Annie Sloan Chalk Paint krétafesték fantasztikusan sűrű és gyönyőrűen fed, kezdők is bátran dolgozhatnak vele.

Ilyen egyszerű az egész:

  1. portalanítás
  2. festés krétafestékkel, száradás
  3. festés krétafestékkel második rétegben
  4. viasszal zárunk

 

Egyszerű és élvezetes a festés; a krétafesték igazi élményt nyújt kezdő bútorfelújítóknak is.

Ilyen szép zöldek lettek a szék lábai, az OLIVE színt használtam és nagyon tetszik a végeredmény.

Hogy mihez kezdek a szék ülőfelületével?

Az maradjon egyelőre titok! 😉

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!
10% KEDVEZMÉNYT ADUNK ELSŐ RENDELÉSEDBŐL!
    FELIRATKOZOM!
    Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam és tudomásul vettem