Barion Pixel Ültetési jótanácsok tulipánhagymához - GreenWay Candle Szójagyertya

15000 Ft FELETTI RENDELÉS ESETÉN INGYENES SZÁLLÍTÁS!

Ültetési jótanácsok tulipánhagymához

Ültetni szuper dolog még akkor is, ha csak egyetlen virágcserép áll rendelkezésünkre!

Tudjátok rólam, hogy a legkisebb helyet is igyekszem zöldebbé varázsolni, hiszen ettől lesz igazán otthonos a környezet. Ősszel leginkább fagytűrő növényeket szoktam már csak ültetni, de nem feledkezek meg a virághagymákról sem, mert ennek ilyenkor őrült nagy szezonja van.

Ahhoz, hogy március és április hónapokban csodaszép virágokban gyönyörködhessünk, most kell elvégeznünk az előkészületeket. Így tettem én is és múlt héten ellátogattam a budapesti Wild Flower Bar nevű kedvenc üzletembe, ahol sikerült is fehér virágú tulipánhagymákat beszereznem. Tavasszal fantasztikusan gyönyörűek voltak az üzletben megtalálható tulipánok, ezért úgy döntöttem, hogy a hagymákat is kipróbálom, mert biztosan jó minőségűek, hiszen egyenesen Makóról szerezték be őket a lányok.

A hagymák tehát már a kezemben voltak, cserép és virágföld pedig mindig akad nálam otthon, így aztán hozzá is láttam az ültetgetéshez. Ennél jobb programot tényleg nem tudok ősszel, egyszerűen imádom ezt csinálni! 🙂

tulipanhagyma2  tulipanhagyma4

tulipanhagyma

Néhány jótanács, amire feltétlenül figyeljetek oda, ha hasonlót terveztek:

A virághagymákat vásárlást követően mielőbb ültessétek el, vagy tartsátok őket hűvös, száraz helyen. Ha élvezni akarjátok a tulipánok és egyéb tavaszi hagymás virágzók vidám, sokszínű virágözönét, a hagymákat ősszel – legkésőbb a fagyokig el  kell ültetnetek.  Napos vagy félárnyékos, szélvédett helyen jó vízáteresztő  képességű, laza talajba ültessétek a szerzeményeket. Mindenképp kerüljétek a pangó vizet, különben a hagymák gyorsan elrothadnak. A virághagymák a hideg téli hónapokban alszanak, bár a hideg alapvető feltétele a virágzás beindításának.

tulipanhagyma3

A virághagymák ültetésével kapcsolatos összes tudnivaló mindig megtalálható a csomagoláson: ültetési mélység és távolság, a virág színe, magassága és virágzási ideje. Ezen tulajdonságok ismeretében bátran tervezhetitek a tavaszi látványt.
Ültetés után a hagymákat alaposan be kell takarni földdel, ha nagyon száraz a talaj, öntözni kell picit, és tegyetek rá vastagon fenyőkérget mulcsolásként, ami megakadályozza a talaj kiszáradását és védi a hagymákat a hidegtől.

Trágyát ne használjatok közvetlen ültetéskor, mert a hagymák “kiéghetnek” és mindez megakadályozza a virágzást.

Ha a fenti tanácsokat megfogadjátok tavasszal gyönyörű látványban lesz részetek az erkélyen és  a kertben is.  Kezdő kertészeknek is bátran ajánlom a hagymák kipróbálását, nem bonyolult dolog, hiszen nem túl nagy  igényűek a virághagymák és hálásan virágzanak majd március-áprilisban.

Nagyon kellemes őszi kertészkedést kívánok Nektek!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

X