Barion Pixel

Vegán és természetes kozmetikumok – Ismerj meg valami újat!

Lehetünk természetes és vegán kozmetikumokkal is szépek?

A válasz: igen!

A következő téma nem tartozik szorosan sem a lakberendezés, sem a dekoráció témakörébe, de mégis fontosnak érzem, hogy bemutassam itt a blogon, hiszen a növényi és természetes életmódnak igenis fontos része és így alkot egyetlen kerek, egész életstílust, melyet követek.

Nem győzöm eleget hangsúlyozni, hogy a vegán életmód általában egy igen hosszú folyamat eredménye, mely sok-sok apró lépcsőfokból épül fel, ezért legtöbben ezeket csak hosszú évek alatt tudjuk bejárni.

Így vagyok ezzel én is, hiszen tudjátok, hogy 11 éve vagyok vegetáriánus és 3 éve vegán, de meg kell mondanom, hogy a mai napig tudnak nekem újat mondani a  témában, ezért mindig örömmel fogadom az olyan kezdeményezéseket, ahol erről a témáról lehet beszélgetni, tapasztalatot cserélni.

Még  szeptemberben kaptam meghívást egy igazán újnak számító eseménysorozat első rendezvényére, mely  2017. október 7-én valósult meg Tóth Bianka fodrász szervezésében. A Barber and Barbies szalon adott helyet az első Természetes és vegán kozmetikumok bemutatója és workshop eseménynek, ahol a meghívott vendég Panka a   GreenBeauty by Panka sminkese beszélt a natúr kontra toxikus összetételű kozmetikumokról.

Az előadást Tóth Bianka nyitotta meg, aki bemutatta az általa használt Davines Hungary termékcsaládot és részletesen beszélt arról, hogy kizárólag megújuló energiaforrások használatával, a lehető legmagasabb minőségben, válogatott természetes alapanyagokkal, vegán, de mégis professzionális hatásfokú termékekkel, valamint kőolaj származékok és állatkísérletek nélkül is létezik hajápolás. Sőt egyáltalán nem kell kompromisszumot kötnünk, mert a Davines Hungary termékpalettáján megtalálhatóak a samponok, kondícionálók és hajsprayk is, melyekkel természetesen és vegánul szépülhetünk.

Az esemény második felében Panka hosszasan elemezte a 21. századi kozmetikumokban található toxikus anyagok hatását, melyek hatalmas veszélyt jelentenek mind emberre, mind környezetre. Külön kiemelte, hogy a bőr az ember legnagyobb szerve, melyet naponta “bombázunk” mérgekkel, aminek hosszútávon beláthatatlan következményei lehetnek. Szerencsére ma már van választásunk, hiszen számtalan  gyártó tette már le voksát a természetes alapanyagok mellett és a nagy márkák is egyre inkább felismerik, hogy a méreganyagok helyett egészséges összetevőkből érdemes összeállítani termékeiket, ráadásul az állatkísérletek pazarló és embertelen kora is lejárt. Nekünk, vásárlóknak is ideje átgondolnunk arc-, és testápolási szokásainkat, hiszen csak így, apró lépésekben érhetjük el a változást, változtatást. Panka előadása ehhez nyújtot segítséget, hiszen rengeteg tippet hallhattunk, sok-sok márkát felsorolva, melyek egészséges összetevőkkel dolgoznak.

Végezetül egy natúr sminket is elkészített Panka, miközben lelkesen válaszolt az egyre több kérdésre, így a workshop valóban egy hasznos tapasztalatcserévé alakult, ahol a tanácsok mellett hatalmas motivációt is kaphattunk a változtatásra.

A rendezvény sikere tovább inspirálta a szervezőket is, ezért a közeljövőben is biztosan találkozhatunk még hasonló eseményen, hogy együtt, összefogva bátorítsunk másokat is az újdonságok kipróbálására.

 

Ezúton is köszönöm szépen Tóth Biankának a meghívást és a rengeteg tudást, amit az előadáson hallhattam.

Hogy miért és hogyan lettem vegán, arról egy INTERJÚ alkalmával már meséltem, de a link alatt újra elolvashatjátok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!
10% KEDVEZMÉNYT ADUNK ELSŐ RENDELÉSEDBŐL!
    FELIRATKOZOM!
    Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam és tudomásul vettem