Barion Pixel

Szójagyertya – egy környezetbarát alternatíva

Az őszi-téli időszakban jellemzően több gyertyát gyújtunk, tesszük ezt ráadásul zárt térben, hiszen ahogy a kinti hőmérséklet visszaesik, szeretünk több időt szánni magunkra és esténként megpihenve szívesen égetünk gyertyákat.

Nem mindegy persze, hogy milyen minőségű anyagokból készülnek az említett gyertyák, hiszen a csukott ajtó és ablak mellett égetett paraffin alapú gyertyák mérgezik otthonunk levegőjét.

A megnyugtató, gyertyalánggal színesített, meghitt hangulatért cserébe ártalmas anyagokat lélegzünk be, ráadásul a gyermekek és a kisállatok is ki vannak téve a veszélyes anyagokkal való érintkezésnek és a toxikus gázok belégzésének.

A szabadban persze minden más, de a paraffinnal való érintkezés korántsem veszélytelen a tavaszi-nyári időszakban sem, ezért a kültéri tartózkodás idején is legjobba, ha a természetes, növényi alapú, szójaviasz gyertyákat választjuk.

Szerencsére ezek a környezetbarát anyagok ma már Magyarországon sem elérhetetlenek, mivel a szójagyertya készítése 2016 óta a Greenway történetének fontos része. A természetes anyagokból, helyben készült környezetbarát termékek a fenntartható jövő kulcsát jelenthetik.

Válasszuk hát a paraffin helyett a szójaviaszt és élvezzük lakásunk finom illatait, relaxáljunk, olvassunk vagy akár jógázzunk ezek mellett a vegyszermentes gyertyák mellett. Vigyük magunkkal a szabadba és gyújtsuk meg, ahol csak szeretnénk.

Nézzük csak, miért érdemes váltani:

A szójagyertya környezetbarát

A szójaviasz természetes, szerves anyag, mely biológiai úton lebomlik, így általa nem kerül ki újabb hulladék háztartásunkból. A csomagolást könnyedén újrahasznosíthatjuk, kis kreativitással otthonunk dísze maradhat.

A szójagyertya fenntartható és tudatos dekoráció

Megfontolt lépés egy szójagyertya beszerzése, hiszen ezek a gyertyák nem mérgezik otthonunk levegőjét, lángjuk lassabban, nyugodtabban és hosszabban ég. Egy hagyományos gyertyához hasonlítva akár kétszer annyi ideig is égnek a szójagyertyák.

A Greenway szójagyertyák Magyarországon, kézzel készülnek, az öntéstől, az illatok keverésén át, egészen a címkék vágásáig és a gyertyák csomagolásáig, végig egyetlen családi vállalkozás kezében tartva  a folyamatot.

A szójagyertya vegán

A Greenway szójagyertyák nem tartalmaznak állati eredetű összetevőket (méhviasz, sztearinsav), az illatanyagokat nem tesztelték állatokon, ezért a vegán otthonok tökéletes kiegészítője.  A Greenway gyertyák Magyarország első vegán szójagyertyái, melyek a hosszú évek óta vegán életmódot folytató készítő kezeiből kerülnek ki.

 

Vigyük a természetet az otthonunkba, nyáron pedig az otthonunkat a természetbe és élvezzük a gyertyagyújtás minden csodás pillanatát tudatosan, fenntarthatóan!

 

Fotók: Kustány Katalin (Emlékálmodó) és Csapó Ildi (Greenway)

Hasznosítsunk újra mindent, amit csak tudunk és éljünk tudatos, fenntartható életet!

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!
10% KEDVEZMÉNYT ADUNK ELSŐ RENDELÉSEDBŐL!
    FELIRATKOZOM!
    Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam és tudomásul vettem